Acuarele

Articolele 1-12 din 42

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Articolele 1-12 din 42

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Acuarelele ne-au facut tuturor copilaria mai frumoasa. Copiii sunt atrasi de ideea de a picta pe foaia de desen peisaje, portrete si orice le trece prin cap, purtati de imaginatie si creativitate. In aceasta categorie vei descoperi numeroase produse pentru a-i ajuta pe micii artisti sa se exprime si sa creeze propriile opere cuprinsi de magia creatiei artistice.

Ce tipuri de acuarele exista si care sunt diferentele dintre ele?

Acuarela reprezinta o tehnica picturala caracterizata prin luminozitate, delicatete si transparenta. Ideile si viziunea unui mic pictor  pot fi transpuse pe foaia de desen in diverse moduri folosind acuarelele. 

Unul dintre cele mai populare produse in materie de acuarele, pe care il poti gasi si in magazinul nostru, sunt acuarelele Colibri, produse in Romania, cu 12 culori pe baza de ulei de in.  O alta optiune sunt acele acuarele tempera pe care pictorii inca le folosesc foarte mult in pictura icoanelor bizantine. Acestea se potrivesc pentru diverse suprafete, si pentru ca sunt pe baza de apa se usuca rapid.

O variatie a tempera este reprezentata de guase, care au in compozitie guma arabica, aceasta schimband proprietatile vopselei. Astfel, guasele au o culoare mai opaca si un aspect mai saturat in comparatie cu tempera. Nu poti picta pe hartie subtire cu guase, iar tempera si guasele sunt solubile in apa dupa ce se usuca, de aceea un desen pictat astfel trebuie protejat de umezeala.

Culorile acrilice sunt o varianta buna pentru incepatori, pentru ca sunt usor de folosit si se pot realiza cu ele diverse detalii. Ele au avantajul ca au aderenta pe diverse suprafete, inclusiv pentru textile, avand un aspect mat si o pigmentare puternica. Sunt trei tipuri de acrilice care se folosesc in functie de tehnica: fluide, medii si dense, unele aplicandu-se cu pensule, altele cu un cutit de pictura.

Exista si acuarele de pictat pe fata, ce pot fi folosite la petrecerile pentru copii, in gradinite, in scoli etc. Acestea sunt la tub, se curata usor, sunt prietenoase cu pielea sensibila a copiilor si au culori vii, cu care se pot crea diverse personaje si motive preferate de cei mici.

Intrebari si raspunsuri

Ce poti face cu acuarele?

Cu acuarele poti picta pe hartie, carton, panza sau lemn si poti realiza picturi delicate si transparente.

Cu ce acuarele se picteaza pe panza?

Pentru pictura pe panza se folosesc acuarele speciale pentru suport textil, care au o consistenta mai opaca si mai densa, cum sunt guasele si acrilicele.

Cu ce se scot petele de acuarele?

Pentru a indeparta petele de acuarele poti folosi apa calda si sapun sau un amestec de apa, otet alb si bicarbonat de sodiu. Actiunea rapida, adica atat timp cat pata este inca proaspata, este importanta pentru a indeparta petele cu succes.