Carucioare Gemeni

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Viata alaturi de gemeni este minunata, dar si provocatoare, in acelasi timp, mai ales din punct de vedere financiar. Pentru a face fata cheltuielilor, parintii isi gestioneaza cu atentie bugetul, facand investitii inteligente si bine analizate. 

O astfel de investitie se refera si la un carucior gemeni, care este, de fapt, un carucior dublu ce poate fi folosit atat pentru gemeni, cat si pentru doi fratiori de varste diferite, dar relativ apropiate. 

Tipuri de carucioare pentru gemeni

Pentru parintii de gemeni, oferta este destul de variata, in ceea ce priveste achizitiile de carucioare. Iata care sunt cele doua categorii importante de luat in calcul: 

  • Carucior pentru gemeni „side by side”

Un carucior pentru gemeni de tip „side by side” are sezuturile amplasate unul langa celalalt, fiind perfect atat pentru gemeni, cat si pentru copii de varste apropiate. Copiii beneficiaza de acelasi spatiu pentru picioare, de aceeasi copertina, se pot vedea unul pe altul, pentru a comunica, si pot observa  mai usor mediul inconjurator. 

  • Carut gemeni „in tandem”

Un carut gemeni „in tandem” sau in linie ofera posibilitatea transportarii celor doi copii ca in cazul carucioarelor clasice. Un astfel de produs dispune de sezuturi transformabile, care se pot utiliza atat in mod sport, cat si cu landouri, care se pot aseza cu fata catre sensul de mers sau cu fata catre parinte.

Unul dintre avantajele acestui tip de carucior este acela ca are o latime asemanatoare cu a carutului obisnuit, astfel ca parintii nu isi mai fac probleme in ceea ce priveste accesul in anumite locatii. 

Ce trebuie urmarit la achizitionarea unui carucior pentru gemeni

Ca in cazul oricarui carucior pentru copii si, de fapt, al oricarui produs pentru cei mici, un carucior dublu frati trebuie, in primul rand, sa corespunda normelor de siguranta. Din acest motiv, caruciorul trebuie sa ofere protectie, sa fie realizat din materiale rezistente, durabile, de calitate si „kid friendly”.

Caruciorul trebuie sa fie prevazut cu o capotina contra razelor soarelui sau a vantului. In plus, un alt detaliu de care trebuie tinut cont la achizitionare este daca spatarul caruciorului permite inclinarea in mai multe trepte, chiar pana la orizontala, pentru a le asigura copiilor confortul necesar pentru o odihna de calitate.

Manevrabilitatea este un alt aspect de urmarit. Aceasta este influentata de constructia caruciorului, de tipul manerului sau daca rotile sunt pivotante si prevazute cu amortizoare si rulmenti. Usurinta in manevrare este foarte importanta pentru ca de ea depinde confortul in utilizare.

Alte caracteristici de care trebuie tinut cont la cumpararea unui carucior pentru gemeni ar fi: greutatea caruciorului, modalitatea de pliere, limita de greutate pe care o permite, compatibilitatea cu scaunul auto sau cosul pentru accesorii.

Persoanele mai practice, care prefera sa cumpere tot ce este necesar pentru transportarea copiilor fara sa se mai preocupe de schimbarea produsului in cazul in care copiii cresc, pot opta pentru un carucior gemeni 3 in 1, cu: 2 landouri, 2 cosuri auto si un cadru pentru doua sisteme sport. 

In concluzie, caruciorul pentru gemeni este o achizitie importanta intr-o familie, iar caracteristicile ce trebuie urmarite la el sunt, in principal, siguranta, dotarile, manevrabilitatea, sistemul de pliere si calitatea materialelor.