Jucarii Educative

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Joaca este importanta in viata oricarui copil, iar multi specialisti recomanda integrarea jucariilor educative in viata micutilor chiar inainte de varsta de un an. 

De ce jucarii educative? Raspunsul este simplu: acestea sunt foarte utile in formarea abilitatilor cognitive si motorii inca de la varste foarte fragede. Jucariile trebuie insa alese cu atentie, respectand indicatiile producatorului in ceea ce priveste varsta recomandata si doar asa copiii vor beneficia de toate avantajele.

  • Jucarii educative 1 an - in aceasta etapa de crestere, micutii sunt interesati in special de jucariile cu sunete si lumini, de cele cu butoane, de jucariile senzoriale si de cele cu diverse forme;
  • Jucarii educative 2 ani - la aceasta varsta, micutii pot incepe sa asambleze puzzle-uri cu forme mari, din lemn, si piese putine si pot folosi cuburile de constructie pentru a ridica turnuri.
  • Jucarii educative 3 ani - copiii pot invata la varsta de trei ani sa recunoasca animalele, culorile, formele, iar in ajutorul lor pot veni seturile de constructie, puzzle-urile, jocurile de asociere si sortare, jocurile tangram; 
  • Jucarii educative 4 ani - micutii cu varsta de 4 ani pot aprecia jucariile de asamblat din lemn, puzzle-urile 3D, jocurile de asociere, puzzle-urile magnetice, jucariile de rol etc;  
  • Jucarii educative 5 ani - la 5 ani, copiii pot invata despre meserii prin jucarii precum: truse de unelte, truse de medic, bucatarii in miniatura etc. In plus, este momentul si pentru introducerea unor jocuri de societate educative, care ii ajuta sa se familiarizeze cu cifrele si cu unele calcule foarte simple si chiar cu litere.

Jucariile educative sunt esentiale pentru dezvoltarea cognitiva, motrica, sociala si emotionala  a copiilor, incepand chiar de la varsta de un an. Ele au avantajul ca pot face ca invatarea sa fie mai distractiva si mai atractiva, astfel ca micutii vor asimila informatiile cu usurinta. 

Un lucru mai putin stiut in ceea ce priveste beneficiile jucariilor educative este acela ca dezvolta increderea in sine, avand in vedere ca prichindeii isi vor intelege capacitatile si abilitatile si vor incepe sa capete mai multa siguranta in fortele proprii.