Scaune Auto Copii 9 36 kg

Articolele 1-12 din 88

Pagina
pe pagina
Setati ascendent
 1. Joie - Scaun auto i-Size i-Plenti Signature, 76-150 cm, Oyster
  PRP: Pret standard 1.699,00 Lei Pret special 1.499,00 Lei
 2. Scaun auto cu isofix Quick Fix, Momi, 15-36Kg, Black
  PRP: Pret standard 735,00 Lei Pret special 589,00 Lei
 3. Scaun auto cu isofix Quick Fix, Momi, 15-36Kg, Grey
  PRP: Pret standard 735,00 Lei Pret special 589,00 Lei
 4. Scaun auto cu isofix Quick Fix, Momi, 15-36Kg, Pink
  PRP: Pret standard 735,00 Lei Pret special 589,00 Lei
 5. Scaun Auto I-Size 40-150 cm, Rear Facing, Momi Urso - Black
  PRP: Pret standard 980,00 Lei Pret special 699,00 Lei

Articolele 1-12 din 88

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Un scaun auto copii 9-36 kg este proiectat pentru a fi utilizat dupa ce copilul trece de grupa 0 in aceasta categorie, adica de la varsta de aproximativ noua luni-un an, si pana la momentul cand este pregatit sa foloseasca un scaun obisnuit pentru adulti. In Romania, legislatia privind calatoria cu masina a copiilor presupune utilizarea unui scaun auto pentru copii. Conform legii, copiii sub 135 cm inaltime sau sub 36 kg trebuie sa calatoreasca in scaune auto special concepute pentru ei. Aceste scaune trebuie sa fie aprobate de organismele de certificare si sa fie instalate si utilizate conform instructiunilor producatorului.

Categoria Scaune Auto Copii 9-36 kg (1-2-3) cuprinde articole care asigura transportul in siguranta al copiilor incepand cu vasta de aproximativ noua luni-un an, conforme cu standardele internationale de securitate si cu legislatia europeana si romaneasca. Se pot identifica aici scaune auto copii care se fixeaza cu centura de siguranta a automobilului si scaune auto copii 9-36 kg isofix. 

Ce tip de prindere alegi pentru un scaun auto copii 9-36 kg?

Un scaun auto copii 9-36 kg poate avea doua tipuri de prindere: cu centura de siguranta a masinii sau prin sistemul isofix, acesta din urma fiind un standard ISO international prin care se asigura fixarea cu ajutorul unui dispozitiv care se monteaza in anumite puncte ale automobilului si de care se ataseaza ulterior scaunul. Cele doua sisteme au fiecare avantaje si dezavantaje proprii si depinde de nevoile fiecarei familii alegerea scaunului auto si a modului in care acesta se fixeaza.

In primul rand, nu toate modelele de automobile sunt compatibile cu sistemul isofix si trebuie verificat acest aspect inainte de alegerea scaunului. Prinderea isofix este cea mai sigura si prezinta o maxima stabilitate in orice conditii daca este montata corespunzator, potrivit instructiunilor producatorului scaunului. Este preferata in cazul copiilor mai mici, daca nu doresti sa iti faci griji in legatura cu plasarea centurii si pozitionarea acesteia. Scaunele de acest tip sunt mult mai grele, iar in cazul in care familia are doua masini sau bancheta din spate este folosita de mai multe persoane alternativ, scoaterea si montarea scaunului se face mai dificil.

Daca sunt montate asa cum prevad instructiunile si recomandarile producatorului, si scaunele cu prindere in centura sunt sigure si confortabile pentru copil. Au avantajul de a putea fi montate si demontate usor si cantaresc mai putin. Sunt compatibile cu orice model de masina.

Cat de util este un scaun auto copii 9-36 kg cu pozitie de somn?

In calatoriile lungi cu masina, este deosebit de util un scaun auto copii 9-36 kg cu pozitie de somn. Acesta asigura copilului un confort sporit, mai ales cand este mai mic si se plictiseste in timpul mersului cu automobilul si, de obicei, adoarme. Ajustarea pozitiei scaunului pentru somn contribuie la odihna de calitate, la o pozitie a corpului corespunzatoare si la evitarea durerilor musculare in zona gatului si a cefei.

Alegerea scaunului de masina pentru copii trebuie sa tina cont de considerente legate de siguranta, de compatibilitatea sistemului de prindere cu modelul masinii, de stilul de viata si obiceiurile familiei, de varsta si personalitatea copilului.