Aparat Aerosoli

2 Articole

pe pagina
Setati ascendent
  1. Aparat aerosoli cu piston, nebulizator silentios Haxe JLN-2305BS-B, masca copii si adulti, 5 filtre
    PRP: Pret standard 199,00 Lei Pret special 149,00 Lei
  2. Aparat aerosoli portabil ultrasonic cu tehnologie mesh Haxe NBM-4B, masca copii si adulti, 2 niveluri pulverizare, silentios si foarte compact
    PRP: Pret standard 223,00 Lei Pret special 169,00 Lei

2 Articole

pe pagina
Setati ascendent

In afectiunile respiratorii, administrarea unor medicamente direct in caile respiratorii poate fi cea mai eficienta solutie. Pentru a putea lupta cu boala, un aparat aerosoli este de mare ajutor, atat in cazul copiilor, cat si al adultilor.

La ce  se foloseste un aparat de aerosoli?

Astmul, bronsita sau rinitele alergice sunt cateva dintre afectiunile ale caror simptome se amelioreaza prin intermediul unui aparat de aerosoli, favorizand imbunatatirea starii de sanatate.

Aparatul de aerosoli se mai numeste si nebulizator si este un dispozitiv medical care transforma medicamentele aflate in stare lichida intr-un aerosol fin, usor de inhalat.

Un astfel de tratament este mai eficient decat administrarea pastilelor sau siropurilor, avand in vedere ca substanta este inhalata in caile respiratorii. Rezultatele nu vor intarzia sa apara: tusea se amelioreaza, la fel si respiratia suieratoare, iar dificultatea de respiratie se atenueaza. 

Pentru ca medicamentele sunt administrare direct in caile respiratorii, dozele pot fi reduse, iar principalul beneficiu este diminuarea efectelor secundare. 

Aparatul se poate utiliza chiar si pentru nasul infundat, caz in care se foloseste solutia salina, care contine numeroase oligoelemente. Multi medici recomanda aceasta metoda de tratament si in cazul sinuzitei alergice, iar utilizarea regulata a aerosolilor este indicata si pentru persoanele care lucreaza in conditii de mediu nefavorabile.

Cum se utilizeaza aparatul si ce substante sunt indicate?

Solutiile pentru nebulizatoare care sunt recomandate, de regula, de medici sunt: ser fiziologic, mucolitice si mucoregulatoare, bronhodilatatoare, glucocorticoizi, cromone, antibiotice. Cantitatea necesara de solutie variaza in functie de varsta pacientului. 

Modul de utilizare al unui aparat pt aerosoli este relativ similar pentru toate modelele. Inainte de manipularea aparatului, este nevoie ca mainile sa fie spalate cu apa si sapun. Se indeparteaza capacul aparatului si se adauga medicamentul  prescris de medic in recipientul special. Se conecteaza tubul flexibil de la aparat la recipientul de medicament si se conecteaza masca, dupa care se porneste aparatul, fixandu-se masca pe nasul copilului. 

Si pentru bebelusi, si pentru copii mai mari este important sa fie verificat daca masca este bine pozitionata, astfel incat vaporii de medicament sa nu se piarda, ci sa fie inhalati, pentru eficienta tratamentului.

Dupa ce se epuizeaza solutia, se opreste aparatul si se curata toate accesoriile folosite. 

Avantajele nebulizatoarelor

Terapia prin inhalare este una moderna, eficienta si din ce in ce mai populara in randul medicilor si pacientilor.

Avantajele cele mai importante ale aparatului de aerosoli sunt:

  • administrarea este una precisa, iar tratamentul este mai eficient;
  • dozele de medicamente se pot reduce;
  • usor de utilizat;
  • aparatul este silentios;
  • nebulizatorul este un aparat portabil, care poate fi transportat cu usurinta oriunde;
  • aparatul este sigur si poate fi utilizat fara probleme si pentru adulti, si pentru copii;
  • pretul unui astfel de aparat este accesibil, existand nebulizatoare care pornesc de la sub 200 de lei, dar care pot ajunge si la tarife mai mari, in functie de performante.

In concluzie, un aerosoli aparat poate oferi un tratament bine tintit si eficient pentru diverse afectiuni respiratorii. Dispozitivul este indicat si in cazul bebelusilor, existand masti special adaptate pentru ei, care fac ca vaporii sa nu se piarda si sa ajunga in caile respiratorii si sa imbunatateasca starea de sanatate a copiilor care sufera de bronsita, bronsiolita, alergii etc.