Tensiometru

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Sanatatea copiilor este o prioritate pentru orice parinte. Din acest motiv, este necesar ca in locuinta sa existe dispozitive de monitorizare a sanatatii. In unele cazuri, tensiometrul este un instrument necesar chiar si la domiciliu, asa cum este si termometrul. 

De ce este bine sa ai un tensiometru in casa?

Tensiometrul este un instrument medical usor de utilizat, care contribuie la monitorizarea starii de sanatate a copiilor si adultilor. Daca valoarea tensiunii arteriale este prea mica sau prea mare in mod recurent, este necesar sa te adresezi unui medic pentru a depista cauza si pentru a vedea daca este nevoie de tratament. 

Prin tensiune arteriala, se intelege presiunea exercitata de sange asupra peretilor arterelor. In functie de varsta, exista valori considerate normale ale tensiunii si valori ingrijoratoare. De exemplu, la bebelusi, este normal ca tensiunea sistolica sa fie de 74-100 si cea diastolica de 50-70. Valorile difera insa in functie varsta, greutate si inaltime.  

Hipertensiunea arteriala este frecventa si in randul persoanelor tinere, fiind o afectiune care trebuie depistata rapid si gestionata. La cei mici, printre factorii de risc pentru tensiunea arteriala mare se numara obezitatea, consumul ridicat de sare si stresul. Printre simptome, pot fi mentionate oboseala, durerile toracice, vederea incetosata si o stare de confuzie.

De regula, tensiometrele pentru adulti se potrivesc si pentru copii. Totusi, nu intotdeauna dimensiunea mansetei se potriveste la bratul mic al copilului, moment in care se impune folosirea unui tensiometru cu dimensiuni si caracteristici adecvate micului utilizator. 

Cum se interpreteaza rezultatele de pe tensiometru?

Pentru ca valoarea tensiunii sa fie corecta si cat mai precisa, este important ca persoana careia i se ia tensiunea sa fie calma si sa nu vorbeasca in timpul masuratorii. Este indicat ca micutii sa fie calmi cu zece minute inainte de masurarea tensiunii, astfel incat rezultatele sa reflecte realitatea.

Tensiometrul este usor de utilizat, in functie de model si de indicatiile producatorului. Necesar este ca parintii sa stie cum sa interpreteze corect rezultatele. Primul numar afisat corespunde tensiunii arteriale sistolice (”sys”), aceasta masurand presiunea in artere in momentul in care inima se contracta. Celalalt numar, corespondent tensiunii arteriale diastolice (”dia”), masoara presiunea care apare intre contractiile inimii, adica atunci cand inima se relaxeaza. 

Asadar, atunci cand alegi un tensiometru pentru a monitoriza valorile de tensiune arteriala la copii orienteaza-te catre modelele care sunt usor de utilizat si care nu necesita experienta medicala pentru interpretarea corecta a rezultatelor. In catalogul nostru vei gasi mai multe tipuri de tensiometre si vei putea sa alegi in functie de preferinte.