Jucarii LEGO

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Pentru diversificarea activitatilor desfasurate de un copil, te incurajam sa optezi pentru jucariile Lego, cele care se numara printre preferatele celor mici. Pe langa faptul ca au capacitatea de a dezvolta abilitatile motorii fine, sunt eficiente si in imbunatatirea dexteritatii, indiferent de varsta si indiferent de pasiunile pe care fiul sau fiica ta le dezvolta pe parcurs. Mai jos iti prezentam care sunt beneficiile pe care jocul Lego il are asupra copilului tau, dar si care sunt abilitatile pe care i le dezvolta treptat si sigur.

Imbunatatirea abilitatilor sociale

Inca de la o varsta frageda, conteaza foarte mult ca un copil sa interactioneze cu persoanele din jurul sau. Partea buna este ca jucariile Lego reusesc sa ii stimuleze latura sociala. De fiecare data cand termina o constructie, isi va dori sa isi expuna planurile si sa isi motiveze alegerile de culori sau de forma, creand astfel dialoguri pretioase ori cu membrii familiei, ori cu prietenii sai.

Dezvoltarea abilitatii de rezolvare a problemelor

Copiii tind sa se lase coplesiti de emotii atunci cand se confrunta cu o problema, insa jocul Lego ii determina sa gaseasca intotdeauna solutii. Daca o lucrare pe care si-o propun implica anumite etape dificile, cel mic va fi determinat sa gaseasca cele mai eficiente metode prin care sa le depaseasca, pentru a obtine rezultatul dorit. Nu uita sa il incurajezi de fiecare data, pentru ca acesta sa inteleaga cat este de important sa nu se dea batut niciodata. 

Stimularea curiozitatii

Curiozitatea este „combustibilul” care il ajuta pe copil sa isi doreasca sa descopere cat mai mult din lumea inconjuratoare. Din fericire, jucariile Lego nu numai ca ajuta la dobandirea unei gandiri analitice si orientate intotdeauna catre cele mai bune solutii, dar ajuta si la stimularea curiozitatii, determinandu-l pe micut sa exploreze si sa descopere cat mai mult din jurul sau.