Jucarii Bebelusi

Articolele 1-12 din 427

Pagina
pe pagina
Setati ascendent
  1. Jucarie din lemn, Cubika, "Piramida 1"
    PRP: Pret standard 26,00 Lei Pret special 22,00 Lei

Articolele 1-12 din 427

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Inca din primele luni de viata, copiii pot fi familiarizati cu jucariile, pentru ca acestea le aduc bucurie, ii calmeaza atunci cand sunt agitati sau cand plang si le dezvolta abilitati motrice si cognitive importante. 

Pentru copiii care au pana in 12 luni este nevoie insa de jucarii bebelusi speciale, adaptate varstei si nevoilor lor, dupa cum urmeaza:

  • Jucarii bebelusi 0-3 luni

Pentru cei mai mici dintre bebelusi, optiunile ar fi jucariile in culori vii si din materiale naturale, care pot fi agatate la carucior sau in patut. De asemenea, tot pentru ei, sunt recomandate si unele zornaitoare, dar acestea trebuie sa aiba sunete blande, pentru a nu speria bebelusii. 

  • Jucarii bebelusi 6 luni

Pentru bebelusii care au implinit 6 luni, o idee foarte buna o reprezinta jucariile pentru dentitie, moi, care ii ajuta sa faca fata mai usor durerilor si mancarimilor gingiilor ce se pregatesc de eruptia dentara. Tot pentru acesti micuti, o alternativa buna sunt si jucariile de baie plutitoare sau cele care se umplu cu apa si se scurg sau care stropesc. Timpul petrecut la baita va fi asadar mai distractiv si mai bine tolerat chiar si de catre copilasii care nu sunt iubitori de apa.

  •  Jucarii bebelusi 9-12 luni

Cand copilul a trecut in etapa 9-12 luni, sunt recomandate jucariile cu butoane si clape, jucariile muzicale sau acele jucarii cu lumini si sunete care le atrag atentia si le mentin interesul. Tot acum, micutii vor incepe sa fie interesati de forme si culori, iar parintii le pot achizitiona cuburi de constructie pentru varsta lor. Din acest moment, oferta de jucarii este mai generoasa, iar dupa varsta de 12 ani, cand copiii incep sa mearga, adora jucariile pe care le pot impinge sau trage dupa ei.

De ce sunt utile jucariile pentru bebelusi

Pentru bebelusi, alaturi de dragostea parintilor, de ingrijire si alimentatie, jucariile au un rol foarte important in dezvoltarea fizica si emotionala. De aceea, a alege pentru un micut jucariile potrivite poate fi o misiune destul de dificila, mai ales pentru parintii aflati la inceput de drum. Este important insa ca in acest demers sa se tina cont de recomandarile producatorului, recomandari care se regasesc pe cutia jucariei.

Indiferent ca sunt jucarii clasice sau interactive, aceste mici obiecte colorate au un rol deosebit de important in viata unui copil, aducand numeroase avantaje:

  • dezvoltarea abilitatilor motorii - atingerea, prinderea, impingerea jucariilor ii ajuta pe copii sa-si dezvolte abilitatile motorii fine, sa se coordoneze si sa-si dezvolte musculatura;
  • dezvoltarea abilitatilor cognitive - prin joaca, fiecare copil descopera lumea si isi exerseaza memoria, invata sa recunoasca forme, culori, texturi, sunete;
  • Imbunatatirea starii de spirit - jucariile aduc un plus de voie buna, putand fi o „arma secreta” atunci cand bebelusii plang sau cand sunt agitati. Astfel, ei isi intrerup, de regula, plansul pentru a se bucura de strangerea jucariei sau de sunetul ei;
  • imbunatatirea relatiei parinte-copil - prin jucarii, parintii  pot crea o conexiune cu cel mic, petrecand timpul impreuna intr-un mod interactiv.

Alegerea jucariilor pentru bebelus trebuie sa se faca in functie de varsta acestuia. Totodata, pentru a preveni accidentarile, adultii trebuie sa supravegheze copiii in timpul sesiunilor de joaca.