Role Copii

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Distractie, aventura, libertate – copiii se dau in vant dupa aceste trei avantaje si poate tocmai de aceea iubesc atat de mult rolele.

Cu vantul in plete si cu siguranta in propriile forte, copiii nu doar ca fac activitate fizica in aer liber, dar plimbarea pe role ii invata multe lucruri care le sunt de folos in viata, cum ar fi: coordonarea, echilibrul, increderea in sine, anticiparea si evitarea pericolelor.

De la ce varsta sunt recomandate rolele pentru copii?

Exista mai multe tipuri de role copii, unele putand fi purtate inca din primul an de gradinita. Este cazul acelor role copii 3 ani, pe care cei mici pot invata sa practice acest sport.

Inainte de a cumpara role pentru copii mici, adultii trebuie sa verifice daca ele se preteaza nivelului de dezvoltare al copilului, astfel incat sa fie utilizate in conditii de siguranta. Spre exemplu, unele role sunt echipate cu frane sau cu o protectie suplimentara pentru glezne.

O varianta buna pentru cei care invata sa mearga pe role ar putea fi acele role copii 4 roti, concepute pentru a oferi o mai mare stabilitate si un confort mai ridicat. Pe rolele cu 4 roti, micutii se vor acomoda mai usor cu miscarea specifica mersului pe role si vor fi mai feriti de cazaturi. 

Este periculos mersul pe role pentru copii?

Mersul pe role are numeroase beneficii, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Dar pentru a culege doar avantajele mersului pe role, copiii trebuie sa le foloseasca in mod responsabil. 

Mersul pe role poate fi si periculos, daca nu sunt respectate recomandari precum purtarea castii si a protectiilor si deplasarea cu o viteza rezonabila, pentru a evita cazaturile si accidentarile. 

O varianta buna poate fi achizitionarea unui set role copii, in care sunt incluse atat rolele, cat si echipamentul de protectie specific. In acest mod, cei mici vor incurajati sa se echipeze corespunzator inainte de a incepe plimbarea pe role.