Casti Antifonice Bebelusi

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Printre multele subiecte de interes in viata parintilor, in ceea ce priveste cresterea, ingrijirea si siguranta copiilor, se afla si cel despre casti antifonice bebelusi. In ultimii ani, aceste produse concepute pentru a proteja auzul micutilor de zgomotele mari din exterior au devenit foarte populare pe piata, avand in vedere avantajele pe care le aduc.

Atunci cand sunetul este la un nivel prea ridicat pentru ei, bebelusii devin agitati, se sperie si pot chiar sa experimenteze dureri de cap. Acest lucru se datoreaza faptului ca oasele craniului sunt mai subtiri decat ale unui adult, iar auzul lor nu este „invatat” cu variatii mari de intensitate.

Unde si de ce este bine sa poarte bebe casti antifonice bebelusi

Excesul de zgomot poate să afecteze un bebelus atât pe termen scurt, cât și pe viitor. Unul dintre cele mai periculoase efecte este chiar pierderea permanenta a functiei auditive, din cauza leziunilor de la nivelul urechii interne sau de la nivelul nervului auditiv. De aceea, o pereche de casti antifonice este de mare ajutor, reducand considerabil nivelul de zgomot care ajunge la urechile celui mic.

Chiar daca poate unii dintre adulti nu-si dau seama, pentru copii unele sunete pot fi puternice si agasante, pentru ca ei au auzul mult mai sensibil. Un exemplu este chiar muzica la un nivel ridicat din cadrul petrecerii de botez, care poate fi foarte deranjanta pentru bebe. Mai sunt insa si alte ocazii care pot necesita purtarea unor casti de acest tip: in calatoriile cu avionul, cand se efectueaza lucrari de reparatii in casa, la concerte, festivaluri, spectacole, la evenimente sportive.

Toti acesti stimuli ii pot provoca celui mic numeroase probleme: stres, dificultati de somn, hipertensiune arteriala, iritabilitate. Evita toate aceste probleme, alegand casti de calitate superioara, concepute special pentru a reduce zgomotul cu circa 30 de decibeli! 

Criterii importante pentru alegerea castilor antifonice

Atunci cand alegi castile potrivite pentru micutul tau, trebuie ca, inainte de pret si pareri, sa verifici din ce materiale sunt realizate, preferate fiind materialele usoare si confortabile, cum sunt spuma sau buretele. De asemenea, produsul trebuie sa aiba cupe late si sa fie aprobat CE, adica sa detina un certificat de siguranta. 

Un alt criteriu important se refera la alegerea produsului in functie de varsta copilului. Astfel, vei verifica in specificatiile castilor de la ce varsta sunt recomandate: 2 luni, peste un an, 5 ani etc.

In concluzie, daca sunetul este tare pentru tine, pentru copil va fi foarte tare si chiar dureros. Protejeaza-l alegand casti special concepute pentru a estompa sunetul si a-i proteja auzul!