Creioane Colorate

Articolele 1-12 din 44

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Articolele 1-12 din 44

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Se spune ca nu ai niciodata prea multe creioane colorate. Copiii pasionati de desen stiu pe pielea lor acest lucru. 

Fie ca esti un parinte care vrea produse de calitate pentru copilul sau, un artist experimentat sau un incepator, vei gasi in aceasta categorie numeroase produse constand in creioane colorate de calitate, concepute pentru a oferi rezultate pe masura.

Creioane colorate de folosit la gradinita sau la scoala

Din oferta noastra variata de creioane colorate, poti selecta produsele potrivite pentru copilul tau. Daca ai nevoie de un set cu un numar mai mic sau cu un numar mai mare de culori, vei putea alege dintr-o gama variata de produse, fiecare avand culori si nuante ce pun imaginatia la treaba si o materializeaza in opere de arta pline de viata si de expresivitate.

Pentru activitatile de la gradinita, educatorii recomanda, in general, achizitionarea unui set creioane colorate cu dimensiuni mai groase si care au nuantele de baza, in principal, pentru a-i familiariza pe cei mici cu acestea si a-i incuraja sa fie creativi. Manutele prescolarilor prind mai bine creioanele mai groase si le pot folosi mai usor decat pe cele de dimensiuni standard.

Copiii de varsta scolara sunt atrasi de o trusa de creioane colorate care contine creioane mai subtiri decat cele pentru prescolari si care au numeroase nuante. Copiii folosesc culorile la scoala atat in cadrul orelor de Arte Vizuale si Abilitati Practice (AVAP), cat si in orele de geografie, biologie etc. 

Importanta utilizarii creioanelor colorate la copii si adolescenti

Un creion colorat pe hartie face mult mai mult decat ar parea la prima vedere. Copiii si adolescentii care coloreaza isi dezvolta mai multe abilitati esentiale, printre care:

  • Dezvoltarea creativitatii - este poate cel mai cunoscut beneficiu cand vine vorba despre creioane desen. Prin culori, copiii isi dezvolta imaginatia exprimand in acelasi timp ganduri, emotii si idei;
  • Imbunatatirea coordonarii si a motricitatii fine – miscarile precise ale mainii si degetelor ajuta sa dezvoltarea coordonarii si motricitatii fine, abilitati esentiale pentru scriere, sarcini zilnice si utilizarea diverselor instrumente;
  • Exersarea concentrarii si atentiei – in realizarea unui desen creion sunt esentiale atentia la detalii si concentrarea, astfel ca adolescentii si copiii isi pot exersa aceste competente necesare pentru toata viata. 

Idei pentru a recicla creioanele colorate

Inevitabil, pe birourile si in penarele copiilor se pot strange multe resturi de creioane colorate. Ce poti face cu ele? Nu este o varianta sa le arunci, pentru ca, daca iti pui imaginatia la incercare, le poti da o utilitate reciclandu-le. 

Recicland creioanele dai dovada de responsabilitate si grija fata de mediu. Alege dintre urmatoarele variante pe care sa le pui in practica: decorarea ghivecelor, asezand resturi de creioane colorate in jurul lor; un colier din resturi de creioane colorate; rame de fotografii decorate cu bucati de creioane colorate.