Puzzles

Articolele 1-12 din 308

Pagina
pe pagina
Setati ascendent
 1. Puzzle Cubika, Ce mananca
  PRP: Pret standard 36,00 Lei Pret special 30,00 Lei
 2. Covoras de joaca Puzzle 150x150 cm, Momi Zawi - Pink
  PRP: Pret standard 245,00 Lei Pret special 189,00 Lei
 3. Puzzle-ul "Animalutele de la Munte"
  PRP: Pret standard 34,00 Lei Pret special 29,00 Lei
 4. Covoras de joaca Puzzle 150x150 cm, Momi Zawi - Grey
  PRP: Pret standard 245,00 Lei Pret special 189,00 Lei
 5. Covoras de joaca puzzle 120x120 cm Momi, Feli - Black
  PRP: Pret standard 175,00 Lei Pret special 110,00 Lei
 6. Covoras de joaca puzzle 93x93 cm Momi, Nebe - Blue
  PRP: Pret standard 145,00 Lei Pret special 90,00 Lei

Articolele 1-12 din 308

Pagina
pe pagina
Setati ascendent

Un puzzle este una dintre activitatile cele mai recomandate pentru copiii mici si mari si unul dintre cele mai populare cadouri, pana in jurul varstei de 8-9 ani. 

Niciodata nu sunt prea multe puzzle-uri intr-o casa, iar copiii il pot alege pe cel pe care sa-l completeze in functie de dispozitie si de preferintele din acel moment.

Cele mai iubite puzzle-uri si avantajele lor

Iata care sunt tipurile de puzzle-uri care sunt cele mai apreciate de copii, in prezent:

 • Puzzle 3D - reprezinta o optiune moderna si mai avansata, care se preteaza in special pentru copiii mai mari. Pot fi puzzle-uri tridimensionale cu diverse teme: monumente istorice, obiective turistice, dinozauri, masini, nave etc;
 • Puzzle cu animale - reprezinta o alegere inspirata pentru copiii mai mici care incep sa se familiarizeze cu animalele si care vor sa cunoasca mai multe informatii despre ele;
 • Puzzle magnetic - este de asemenea recomandat copiilor mai mici, care pot invata multe lucruri utile printr-o modalitate distractiva si interactiva de a forma o imagine din piese;
 • Puzzle Corpul Uman - si acest tip de puzzle intra in categoria jocurilor educative, pentru ca micutii pot invata despre partile corpului uman, mult mai usor decat din planse sau din carti.

Pe langa acestea, mai exista si multe alte tipuri de puzzle-uri: cu modele geometrice, cu piese mari sau foarte mici, cu un numar mic sau mare de piese (peste 1000), cu eroi din desene animate etc.

Copiii petrec mult timp in liniste atunci cand asambleaza un puzzle, iar specialistii spun ca sunt numeroase beneficii care iau nastere din aceasta preocupare:

 • dezvoltarea abilitatilor cognitive, cum sunt: gandirea logica, memoria, concentrarea, rezolvarea problemelor;
 • reducerea stresului si a anxietatii - de aceea aceasta activitate este recomandata dupa gradinita, scoala sau dupa momentele in care copilul a  fost agitat sau nervos;
 • imbunatatirea abilitatilor matematice importante, cum ar fi: calcularea spatiului, recunoasterea formelor si compararea dimensiunilor.

Un puzzle este, asadar, o activitate de relaxare pentru copii, dar si de exersare a unor abilitati esentiale.