Perne Bebelusi

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Categoria Perne bebelusi cuprinde articole speciale concepute pentru siguranta si confortul celor mici, inca de la nastere si pana cand la varsta prescolara. Perna pentru bebelus este un element important pentru a asigura un somn sigur si confortabil pentru bebelus. Pernele destinate acestei categorii de varsta sunt special concepute pentru a oferi sustinere si siguranta pentru cap si gat si pentru a preveni sufocarea. 

Nou-nascutul, ulterior sugarul are un cap fragil si poate fi afectat de pozitia inadecvata in timpul somnului. Din acest motiv, perna pentru bebe are o forma si o constructie adecvate pentru a oferi suport pentru cap si gat intr-o pozitie sigura. Acestea ajuta la mentinerea capului bebelusului intr-o pozitie confortabila in timpul somnului. 

Inainte de cauta in magazin perne pentru bebelusi si a achizitiona o perna trebuie sa stii ce caracteristici ar trebuie sa cauti la o perna potrivita.

Cum se foloseste o perna pentru bebelusi in primele luni de viata

Pentru achizitia unei perne pentru bebelusi, este important sa stii ce dimensiuni trebuie sa aiba perna. Ea trebuie sa fie potrivita pentru dimensiunea si greutatea bebelusului, astfel incat sa ofere suport adecvat. In primele luni de viata trebuie sa ii oferi celui mic o perna antisufocare. Aceasta se asaza in patutul copilului pentru a-l impiedica sa se intoarca si sa adopte o pozitie periculoasa de somn, in urma careia se poate ineca sau sufoca in caz de regurgitare a laptelui pe care l-a consumat. Se poate aseza in fata sau in spatele bebelusului, poate avea o singura componenta sau doua componente care se pot combina pentru a ajusta pozitia copilului in timpul somnului.

Perna pentru bebe poate juca un rol important si in prevenirea aplatizarii capului fragil al bebelusului. Pernele de acest tip au o forma ergonomica, decupata sau adancite pentru zona centrala a capului, in scopul de a reduce presiunea mare pe suprafata craniului. Acest lucru este posibil datorita unor materiale speciale cum ar fi un burete dotat cu trasaturi antideformare.

Criteriul sigurantei primeaza intotdeauna in alegerea unei perne pentru bebelusi, mai ales in cazul nou-nascutilor. Evita sa cumperi pernute oarecare de la magazinul din coltul strazii. Perna pentru bebe are o cu totul alta functie in primul an de viata, aceea de a asigura o pozitie corecta a capului si gatului in timpul somnului, de a preveni sufocarea sau inecarea bebelusului si de a contribui la o forma normala a craniului.

Materialul din care este confectionata perna pentru bebelus

Materialul din care este fabricata perna este, de asemenea, important. Perna trebuie sa fie confectionata din materiale moi si confortabile, precum bumbac sau spuma hipoalergenica, astfel incat sa nu cauzeze iritatii pe piele, alergii respiratorii sau cutanate la bebelusi. De asemenea, materialul trebuie sa permita circulatia libera a aerului si sa previna supraincalzirea si acumularea umezelii in perna. Invelisul exterior din bumbac este o trasatura pe care o vei cauta intotdeauna la articolele care vin in contact cu pielea sensibila a copiilor.

Materialele de calitate sunt, de obicei si cele mai usor de curatat si intretinut. Perna bebelusului trebuie spalata si aerisita frecvent, pentru a-l proteja impotriva alergiilor si a microbilor care se pot dezvolta in tesaturi. Trebuie evitata acumularea de lichide rezultate in urma regurgitarii, iar perna trebuie curatata temeinic atunci cand se intampla astfel de incidente destul de frecvente in primele luni de viata cand se dezvolta aparatul digestiv si se obisnuieste cu hranirea extrauterina. 

Pernele pentru bebelusi au un rol important in a asigura un somn sigur si confortabil, in conditii de siguranta, eliminand riscul unei pozitii defectuoase in timpul odihnei, care sa duca la aplatizarea capului sau la pericolul sufocarii. Achizitia unei perne pentru bebelus trebuie sa tina cont de aceste considerente, precum si de aspecte legate de elementele componente ale pernei, de materialele din care este confectionata. Perna trebuie sa fie potrivita pentru dimensiunea si greutatea bebelusului, usor de curatat si intreținut si fabricata din materiale sigure. 

In magazinul Mama.ro toate produsele din oferta sunt in conformitate cu normele internationale si europene de siguranta si confort pentru aceasta categorie de varsta si sunt fabricate respectand standardele impuse pentru calitate articolelor pentru copii, astfel incat bebelusul sa se poata bucura de un somn odihnitor, in conditii de siguranta.