Camera Bebelusului

Nu se pot gasi produse care sa coincida cu selectia.

Pregatirea camerei bebelusului este un capitol esential din viata fiecarui parinte, pentru ca aceasta ii va gazdui micutul abia adus pe lume o perioada indelungata. Camera bebelusului nu este un proiect care sa fie amanat sau care sa fie personalizat doar dupa bunul plac, pentru ca exista anumite reguli stabilite de specialisti de care trebuie sa se tina cont, pentru ca cel mic sa se simta confortabil. 

Va trebui sa prioritizezi cateva principii atunci cand te afli la aceasta etapa din viata, si anume siguranta, confortul termic si cromatic, functionalitatea. Pentru cel putin urmatorii trei ani din viata nou-nascutului tau, camera isi va pastra, in principiu, aspectul si design-ul, pana cand vei stabili un alt plan de amenajare, care sa fie adecvat pentru varsta micutului tau. Cu alte cuvinte, trebuie sa ai in vedere ca amenajarea pe care o realizezi acum este temporara, dar trebuie sa fie practica atat pentru tine, cat si pentru cel mic. 

Cum sa amenajezi corect camera bebelusului? 3 obiecte care nu trebuie sa lipseasca

     1. Tarcuri

Tarcul de bebe este conceput cu scopul de a-l incuraja pe cel mic sa isi desfasoare activitatile favorite, dar in deplina siguranta. Pe masura ce copilasul tau creste, vei vedea ca dobandeste tot mai multa energie, devenind din ce in ce mai activ, ceea ce inseamna ca este mai predispus pericolelor. Prin intermediul unor tarcuri bebe, grijile tale pot disparea, pentru ca acestea reusesc sa ii creeze celui mic un spatiu securizat si atractiv in care sa se joace exact cum doreste.

     2. Patuturi

Din camera micutului tau nu trebuie sa lipseasca sub nicio forma patutul, chiar daca, de cele mai multe ori, va sfarsi dormind in patul vostru. Este important ca, de mic, copilul sa fie obisnuit cu ideea ca are propria sa camera si propriul sau pat, iar, cu timpul, plansetele din timpul noptii si vizitele in dormitorul vostru vor fi mai rare. Daca nu stii catre care variante sa iti indrepti atentia, poti lua in considerare patuturi bebelusi lemn, datorita structurii rezistente pe care o au in dotare. De asemenea, cand se afla la primele sale luni de viata, poti atasa si un carusel muzical deasupra patutului.

     3. Mobilier 

Bineinteles, camera trebuie sa fie si mobilata corespunzator, mai ales pentru cand cel mic creste, pentru a-l invata inca de la o varsta frageda cum sa fie organizat. Astfel, poti opta pentru un mobilier copii, special conceput pentru acestia. Conteaza foarte mult sa nu aiba colturi ascutite in care micutii se pot lovi si sa aiba nuante cat mai colorate. Conform specialistilor, mobilierul puternic colorat ii ajuta pe copii sa se dezvolte corespunzator din punct de vedere cognitiv. Camera copilului baiat poate sa cuprinda un mobilier in nuante albastre, cu modele de masinutele, trenulete, iar camera fetitei poate sa fie compusa dintr-un mobilier in nuante roz, desene, jucarii din lemn, papusi etc.

Care este valoarea indicata a umiditatii pentru camera bebelusului?

Nivelul de umiditate din camera bebelusului trebuie sa fie optim, pentru a-l ajuta pe micut sa capete un organism puternic in fata virusurilor si bacteriilor. Umiditatea din aer are un rol important in ceea ce priveste hidratarea pielii in general, dar si a ochilor. Din acest motiv, atat pentru sanatatea copiilor, cat si a adultilor, conteaza foarte mult ca umiditatea din camera sa se afle la un nivel potrivit. Conform specialistilor, se recomanda ca in incaperea bebelusului nivelul de umiditate sa depaseasca 50% si sa fie pana in 60%.

Care este temperatura adecvata din camera bebelusului?

Este bine stiut ca o temperatura mult prea ridicata in casa poate fi nepotrivita atat pentru adulti, cat si pentru copii. Stiai ca acest lucru poate sa aiba un impact negativ asupra starii generale de sanatate? Mai ales cand se afla la aceasta varsta frageda, supraincalzirea poate determina aparitia deshidratarii, insomniilor, starii de agitatie in corp, racelilor frecvente sau chiar a febrei. 

Potrivit cercetatorilor, temperatura adecvata pentru o locuinta in care se afla un nou nascut trebuie sa fie intre 21 si 24 de grade Celsius. Dupa aproximativ sase saptamani, temperatura poate sa scada chiar si la 18-20 de grade Celsius. Bineinteles, cel mic nu trebuie sa fie expus nici la frig si trebuie sa fie imbracat corespunzator in functie de anotimp, motiv pentru care temperatura nu trebuie sa scada niciodata sub 16 grade Celsius.

Pregatirea camerei bebelusului poate fi o activitate de-a dreptul entuziasmanta, pentru ca iti pune la incercare creativitatea, avand libertatea de a folosi nuante cat mai colorate. Cu toate acestea, conteaza foarte mult sa tii cont si de cateva reguli, cum ar fi respectarea nivelului optim de umiditate din camera, dar si a unei temperaturi potrivite, astfel incat nou-nascutul sa se poata dezvolta sanatos. Nu omite sfaturile specialistilor si asigura-te ca bebelusul tau dispune de tot ce are nevoie, pentru a se simti confortabil din toate punctele de vedere.


Fatal error: Uncaught Exception: Warning: SessionHandler::write(): Write failed: No space left on device (28) in /home/mamaro/domains/mama.ro/public_html/vendor/magento/framework/Session/SaveHandler.php on line 212 in /home/mamaro/domains/mama.ro/public_html/vendor/magento/framework/App/ErrorHandler.php:62 Stack trace: #0 [internal function]: Magento\Framework\App\ErrorHandler->handler() #1 /home/mamaro/domains/mama.ro/public_html/vendor/magento/framework/Session/SaveHandler.php(212): SessionHandler->write() #2 /home/mamaro/domains/mama.ro/public_html/vendor/magento/framework/Session/SaveHandler.php(156): Magento\Framework\Session\SaveHandler->callSafely() #3 [internal function]: Magento\Framework\Session\SaveHandler->write() #4 /home/mamaro/domains/mama.ro/public_html/vendor/magento/framework/Session/SessionManager.php(133): session_write_close() #5 /home/mamaro/domains/mama.ro/public_html/generated/code/Magento/Framework/Session/Generic/Interceptor.php(23): Magento\Framework\Session\SessionManager->writeClose() #6 [internal function]: Magento\Framework\Session\Generic\Interceptor->writeClose() #7 {main} thrown in /home/mamaro/domains/mama.ro/public_html/vendor/magento/framework/App/ErrorHandler.php on line 62