Sosirea unui nou-nascut in casa este un moment plin de emotie si fericire, dar si unul care necesita multa pregatire. Unul dintre aspectele importante ale amenajarii casei pentru venirea bebelusului este asigurarea sigurantei acestuia in camera sa. Iata cateva sfaturi utile pe care le poti pune in practica pentru a te asigura ca bebelusul este in siguranta in dormitorul sau.

Crearea unui mediu de somn sigur

O atentia deosebita se impune la pregatirea locului in care bebelusul va dormi, la asigurarea tuturor conditiilor pentru un somn sigur si odihnitor, avand in vedere ca, atunci cand este foarte mic, va petrece multe ore in patut. Acest obiect de mobilier trebuie ales pe criterii de siguranta si confort, potrivit varstei si etapei de crestere a celui mic. Patutul trebuie montat astfel incat sa nu il puna in pericol pe bebelus prin elementele si accesoriile sale si sa nu permita escaladarea peretilor laterali atunci cand copilul este capabil sa stea in sezut sau sa se ridice in picioare.

Salteaua trebuie sa fie ferma, din materiale naturale si potrivita ca dimensiuni patutului ales. Lenjeria va fi minimala si nu se vor pune perne, paturi sau jucarii grele, pufoase sau cu parti mici si detasabile, care pot creste riscul de sufocare si inec.

Asigura-te ca mobilierul este sigur

Mobilierul din camera bebelușului trebuie sa fie asezat in asa fel incat sa nu reprezinte un pericol. Elementele de mobilier trebuie sa fie stabile, fixate si sa nu se poata rasturna. In preajma bebelusului nu trebuie sa existe muchii ascutite sau taioase care il pot rani. Acestea se pot acoperi usor cu ajutorul unor dispozitive de siguranta cum ar fi coltarele si benzile de protectie din kiturile speciale pentru siguranta bebelusului.

Elimina obiectele periculoase

In camera bebelusului nu trebuie sa existe obiecte periculoase, substante toxice, produse de curatat, medicamente sau obiecte care se pot dezmebra in parti mici. Prizele si cablurile se acopera cu dispozitive de protectie a bebelusului.

Asigurarea temperaturii potrivite

Camera bebelusului trebuie sa aiba conditii de temperatura si umiditate confortabile si sigure pentru bebelus. Sistemul de incalzire trebuie sa indeplineasca cele mai inalte standarde de siguranta, iar bebelusul trebuie sa fie imbracat corespunzator.

Monitorizeaza in permanenta bebelusul

Viata de parinte nu este usoara, mai ales atunci cand ai un bebelus nazdravan care vrea sa exploreze totul in jur. Regula este ca cei mici nu trebuie lasati singuri, iar daca se intampla pentru perioade scurte sau in timp ce dorm ca parintele sau adultul care il ingrijeste sa paraseasca incaperea, se poate folosi un monitor pentru bebelusi. Acest dispozitiv iti permite sa monitorizezi sunetele si chiar imaginile din camera bebelusului si sa verifici daca micutul este in permanenta in siguranta.

Aplicarea acestora sfaturi si adoptarea tuturor masurilor de protectie necesare in camera celui mic te vor asigura ca bebelusul este tot timpul ferit de pericole, in siguranta si iti vor permite sa iti reduci nivelul de stres si grijile privind securitatea mediului sau de viata.

 

Sursa foto:

https://stock.adobe.com/ro/226294909