Partea buna este ca, in primele luni de viata, nu este necesara incaltamintea pentru bebelusi, pentru ca nu se deplaseaza. Conform specialistilor, incaltamintea la o varsta atat de frageda ar putea incurca procesul natural de dezvoltare a piciorului, motiv pentru care, cel mai bine, ar fi evitata. Se poate completa cu o salopeta cu botosei sau cu sosete groase in timpul sezonului rece.

Daca micutul tau a trecut de primele luni de viata si a inceput sa circule, este inevitabila achizitionarea unei perechi potrivite de incaltaminte, care sa ii ofere confortul necesar, dar si care sa fie suficient de rezistenta. Iata care sunt aspectele la care trebuie sa fii atent atunci cand alegi o pereche de incaltaminte pentru micutul tau in timpul sezonului cald.

Talpa

Multi parinti intampina dificultati cand vine vorba de alegerea talpii pantofilor, nestiind daca sa fie moale sau tare. Specialistii in fizioterapie spun ca incaltamintea nu trebuie sa deranjeze munca naturala a picioarelor si procesul de dezvoltare, ceea ce inseamna ca talpa trebuie sa fie moale. Cei mici trebuie sa simta solul, ceea ce ii ajuta sa isi mentina echilibrul.

Scai sau sireturi

Alta dilema este redata de sistemul de inchidere, daca sa fie asigurat prin scai sau sireturi. In cazul in care copilul tau nu a reusit sa invete cum sa se lege la sireturi, poti opta pentru varianta cu scai. Cu toate acestea, este bine sa iei in considerare ca siretul asigura o prindere mai buna de picior, oferindu-i celui mic suficienta stabilitate.

Exteriorul pantofului

Materialul care este folosit in confectionarea pantofului are un rol important in ceea ce priveste calitatea si rezistenta sa in timp. De asemenea, desi ii cumperi incaltaminte pentru sezonul cald, asigura-te ca talpa si exteriorul pantofului sunt potrivite si pentru umiditate, pentru ca vremea este imprevizibila.

Tine cont de sfaturile amintite anterior in articol si asigura-te ca faci o achizitie inteleapta, care sa merite fiecare banut.

 

Sursa foto:

https://stock.adobe.com/ro/225461628